• صفحه اصلی
  • تبلیغات در سایت
  • گیلان
  • سیاهکل
  • دیلمان
  • روستاها
  • ورزشی
  • سیاسی
  • چندرسانه ای
  • مسیر گردشگری دیلمان
  • درباره ما
    • صفحه اصلی
    • تبلیغات در سایت
    • گیلان
    • سیاهکل
    • دیلمان
    • روستاها
    • ورزشی
    • سیاسی
    • چندرسانه ای
    • مسیر گردشگری دیلمان
    • درباره ما
  • صفحه اصلی
  • تبلیغات در سایت
  • گیلان
  • سیاهکل
  • دیلمان
  • روستاها
  • ورزشی
  • سیاسی
  • چندرسانه ای
  • مسیر گردشگری دیلمان
  • درباره ما
پنجشنبه ۱۳ آذر ۰۴ - ساعت ۱۲:۳۸:۰۳
تاریخ انتشار خبر: ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
ساعت انتشار خبر: ۶:۳۲ ب٫ظ

۸ جایگزین طبیعی برای نمک چیست؟

هشدار سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطرات مصرف بیش از حد سدیم

پایگاه خبری درسیاهکل (DarSiahkal.ir)
سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند که میزان مصرف سدیم نباید از ۲ گرم در روز فراتر رود. مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، سکته مغزی، کاهش بینایی و پوکی استخوان را افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری درسیاهکل به نقل از یورونیوز، سازمان جهانی بهداشت اخیرا با انتشار دستورالعملی جدید بر ضرورت کاهش مصرف سدیم تاکید کرد و نسبت به خطرات مصرف بیش از حد نمک هشدار داده است. اما چه موادی خوراکی می‌توانند جای نمک را در رژیم غذایی بگیرند؟

مصرف بیش از حد نمک می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت داشته باشد. سدیم بالا فشار خون، بیماری قلبی، سکته مغزی و مشکلات کلیوی را افزایش می‌دهد. همچنین، میزان زیاد نمک می‌تواند به از بین رفتن کلسیم در بدن منجر شود که این امر سلامت استخوان‌ها را به خطر می‌اندازد.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند که میزان مصرف سدیم نباید از ۲ گرم در روز فراتر رود. مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، سکته مغزی، کاهش بینایی و پوکی استخوان را افزایش دهد.

این سازمان اخیرا دستورالعمل‌هایی برای استفاده از جایگزین‌های کم‌سدیم نمک منتشر کرده و بر لزوم اقدام فوری برای کاهش مصرف سدیم در سراسر جهان تاکید کرده است.

در این گزارش آمده که هر سال ۱.۹ میلیون نفر در اثر حمله قلبی یا سکته مغزی ناشی از مصرف زیاد سدیم جان خود را از دست می‌دهند.

مطالعات جدید نشان می‌دهد که استفاده از جایگزین‌های نمک خطر سکته مغزی را ۱۴ درصد و خطر مرگ را ۱۲ درصد کاهش می‌دهد.

کاهش مصرف سدیم همچنین می‌تواند در بلندمدت سلامت استخوان‌ها را بهبود بخشد.

برای کمک به کاهش مصرف سدیم، ۸ جایگزین کم‌سدیم برای نمک معرفی شده‌اند که می‌توانند بدون تاثیر منفی بر طعم غذا، به حفظ سلامت شما کمک کنند.

جایگزین‌های سنتی نمک

برخی از جایگزین‌های نمک به جای سدیم دارای پتاسیم هستند. این ترکیب برای بیشتر افراد طعمی بسیار نزدیک به نمک معمولی دارد و می‌تواند به کاهش مصرف سدیم کمک کند.

کمبود پتاسیم در بدن می‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود، بنابراین استفاده از جایگزین‌های نمک که پتاسیم دارند، می‌تواند مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند برای کاهش فشار خون، مصرف پتاسیم از طریق مواد غذایی از جمله جایگزین‌های نمک، افزایش دهید.

اما این جایگزین‌ها برای همه مناسب نیستند. افرادی که بیماری مزمن کلیوی دارند، نباید از این جایگزین‌ها استفاده کنند زیرا پتاسیم اضافی در بدن آن‌ها ممکن است به‌درستی دفع نشود و مشکلاتی ایجاد کند.

مرکبات

آب‌لیمو، لیموترش و پوست رنده‌شده‌ی آن یکی از بهترین راه‌ها برای خوش‌طعم کردن غذا بدون افزودن نمک است.

شری گو، متخصص تغذیه می‌گوید: «آب‌لیمو و پوست لیمو طعمی ترش و تند دارند که می‌تواند تا حدی جایگزین نمک شود. از آب‌لیمو می‌توان برای مزه‌دار کردن ماهی، گوشت، سبزیجات پخته، غلات کامل، سس سالاد، سوپ، سس‌ها و حتی دسرها استفاده کرد.»

اگر همیشه مرکبات تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از پودر لیمو که ماندگاری بالایی دارد، استفاده کنید. این محصول هم به‌صرفه است و هم نیازی به نگهداری در یخچال ندارد.

سرکه

اضافه کردن مقدار کمی سرکه به غذا می‌تواند طعم آن را بهتر کند و تلخی را از بین ببرد، درست مثل کاری که نمک انجام می‌دهد.

سامانتا دوویتو، متخصص تغذیه می‌گوید: «سرکه با ایجاد طعمی ترش و تازه، بدون نیاز به نمک، مزه غذا را متعادل می‌کند.»

او توصیه می‌کند که از سرکه باکیفیت استفاده کنید و مقدار کمی از آن را به غذا اضافه کنید، چون حتی یک مقدار کم هم می‌تواند طعم غذا را تغییر دهد.

پیاز

اضافه کردن مقدار کمی پیاز به غذا طعم آن را قوی‌تر و کمی شیرین‌تر می‌کند.

آنچی کونگی، متخصص تغذیه می‌گوید: «رنده کردن پیاز تازه باعث آزاد شدن طعم و شیرینی طبیعی آن می‌شود و هنگام پخت مزه‌ی قوی‌تری ایجاد می‌کند.»

اگر پیاز تازه در دسترس ندارید پودر پیاز یا پیاز خشک‌شده هم می‌تواند جایگزین خوبی باشد.

پاپریکای دودی

پاپریکای دودی یکی از بهترین جایگزین‌های نمک است که عطر دودی و کمی تندی به غذا می‌دهد.

شری گو می‌گوید: «پاپریکای دودی طعم دودی و خوش‌مزه‌ای دارد و کمی تند است. من به‌جای نمک یا ادویه‌ها با سدیم بالا از پاریکای دودی در گوشت تاکو، خورش چیلی، انواع خوراک و حتی حمص خانگی استفاده می‌کنم.»

این ادویه گرمای ملایمی به غذا می‌دهد، پس بدون نگرانی از آن استفاده کنید. برای شروع، می‌توانید حدود یک قاشق غذاخوری از این ادویه به غذای خود اضافه کنید.

مخمر خوراکی

مخمر خوراکی نوعی مخمر غیرفعال است که معمولا در تولید نان و ماءالشعیر استفاده می‌شود، اما سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است و طعمی شبیه پنیر دارد.

شری گو می‌گوید: «مخمر خوراکی یک طعم‌دهنده‌ی عالی است که طعمی شبیه پنیر دارد اما برخلاف پنیر، سدیم و چربی بسیار کمی دارد.» او اضافه می‌کند که این ماده حاوی پروتئین، فیبر، فولیک اسید، ویتامین ب-۱۲ و آهن است.

می‌توانید مقدار کمی از آن را به سوپ‌ها و سس‌ها اضافه کنید یا مانند پنیر پارمزان روی پاستا یا ذرت بوداده بپاشید تا غذا طعم بهتری بگیرد.

پودر سیر

پودر سیر یکی از بهترین راه‌ها برای اضافه کردن طعم قوی به غذا بدون نیاز به نمک است.

جولیانا کریمی، متخصص تغذیه می‌گوید: «پودر سیر طعم قوی و دلچسبی به غذا می‌دهد، بدون اینکه سدیم اضافی به رژیم غذایی اضافه کند.»

اگر بودجه‌تان اجازه می‌دهد، بهتر است از پودر سیری استفاده کنید که فقط از حبه‌های سیر خالص تهیه شده باشد و شامل پوست و ساقه نباشد. این نوع پودر عطر و طعم قوی‌تری دارد، ماندگاری بالاتری دارد و مقدار کمتری از آن برای خوش‌طعم کردن غذا کافی است.

ادویه‌ها و سبزی‌های معطر

برای طعم دادن به غذا بدون استفاده از نمک، می‌توان از انواع ادویه‌ها و سبزی‌های معطر استفاده کرد. امتحان کردن ترکیب‌های مختلف به شما کمک می‌کند که بدون نمک، طعم مورد علاقه‌تان را پیدا کنید.

سامانتا دوویتو، متخصص تغذیه می‌گوید: «ادویه‌هایی مثل پودر سیر، پودر پیاز، ریحان، آویشن، پونه کوهی و رزماری می‌توانند طعم زیادی به غذا بدهند. سبزی‌های تازه مثل جعفری و گشنیز هم گزینه‌های خوبی هستند، چون سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی‌اند و خطرات مصرف بالای نمک را ندارند.»

کاهش نمک در رژیم غذایی ممکن است در ابتدا سخت باشد، اما با گذشت زمان ذائقه شما به مقدار کمتر نمک عادت می‌کند.

متخصصان تغذیه می‌گویند معمولا دو تا سه ماه طول می‌کشد تا حس چشایی افراد به مصرف نمک کمتر عادت کند.

به گفته آن‌ها استفاده از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های مختلف باعث می‌شود نبود نمک را کمتر حس کنید و همچنان از غذای خوش‌طعم و سالم لذت ببرید.

انتهای خبر/

عضویت کانال تلگرام در سیاهکل

کلمات کلیدی :

جایگزین‌های کم‌سدیمخطرات مصرف نمککاهش مصرف سدیمنمک
مطالب مرتبط
دیدگاه ها


برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

* دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از تأیید توسط پایگاه خبری درسیاهکل منتشر می‌شود.
* پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نمی‌شود.
* پیام‌های به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط منتشر نمی‌شود.
* پذیرش پیام دلیل بر هم‌نظر بودن پایگاه خبری با نظر منتشر شده نیست.

اخبار برگزیده

مرمت «تی تی کاروانسرای سیاهکل» آغاز شد / رطوبت به بنا آسیب زده است

کسب ۲ مدال طلای مسابقات فیزیک پرورش اندام شرق و غرب گیلان توسط ورزشکار سیاهکلی

اصغر ابراهیم‌نیای سیاهکلی رئیس هیئت کشتی سیاهکل شد

بازدید مسئولان از پروژه بام سبز سیاهکل؛

پروژه بام سبز سیاهکل، گامی مهم در توسعه گردشگری شهرستان

تصادف مرگبار دیگری در جاده سیاهکل به لاهیجان

با آرای ۱۶ حزب اصلاح طلب درسیاهکل؛

اعضای هیئت رئیسه جبهه اصلاحات شهرستان سیاهکل انتخاب شدند

علی علوی دیلمی رئیس شورای اسلامی شهر دیلمان شد

الحاق کامیون بنز ۱۰ تنی به ناوگان عمرانی دهیاری لیش / خرید ۴ دستگاه ماشین‌آلات عمرانی در ۴ سال

شناسنامه صنعتی سیاهکل رونمایی شد/ عزم مسئولان برای حمایت همه‌جانبه از تولید

شهردار سیاهکل:

آسفالت‌ریزی ۴۵ هزار متر مربع از معابر سیاهکل/ برنامه‌ریزی برای بهسازی ۱۰۰ هزار متر مربع دیگر تا پایان سال + تصاویر

  • پربازدید ترین
  • پربحث ترین
  • هفته
  • ماه
  • سال
  • فرمانده انتظامی سیاهکل فرمانده انتظامی آستانه اشرفیه شد

  • کشف و توقیف بیش از هزار لیتر سوخت قاچاق در سیاهکل

  • بازرسی از مرغ‌فروشی‌های سیاهکل تشدید شد

  • فرمانده انتظامی سیاهکل فرمانده انتظامی آستانه اشرفیه شد

  • تقدیر از عضو خردسال کتابخانه امام علی دیلمان

  • مقام سوم برای مهدی کوچکی در اویاما

  • حرکت دوباره اتوبوس‌ها از سیاهکل به تهران؛ سرویس برگشت از تهران نیز راه افتاد

  • برگزاری رقابت‌های آزاد تکواندو در سیاهکل

  • رها شدن گاومیش در جاده، جان راننده پراید را گرفت

  • پویا طالبی نماینده گیلان در کارگروه ملی مشاوران املاک کشور شد

  • موجودی اعتبار کالابرگ با سرشماره V.Refah برای سرپرستان خانوار پیامک می‌شود

  • کسب مقام اول جهانی در پروژه‌های متاورس و هوش مصنوعی توسط تیم ایرانی به سرپرستی یک سیاهکلی

  • پاسخ فرماندار سیاهکل و مدیرکل دامپزشکی گیلان به تلف شدن دام ها در روستای جلیسه

  • تلف شدن بیش از ۳۰۰ راس دام در روستای جلیسه بر اثر بیماری/ لزوم ورود دامپزشکی کل کشور به منطقه

  • تأکید فرماندار بر استقرار دائم دامپزشک در روستای جلیسه

  • «شهید محمدرضا لاجوردی» دومین شهید سیاهکلی مبارزه با تجاوز رژیم صهیونیستی به میهن + تصاویر

  • کسب عنوان کارفرمای نمونه گیلان توسط مدیرعامل شرکت نام آور به شیر سیاهکل

  • مرمت «تی تی کاروانسرای سیاهکل» آغاز شد / رطوبت به بنا آسیب زده است

  • هفته
  • ماه
  • سال
  • کشف و توقیف بیش از هزار لیتر سوخت قاچاق در سیاهکل

  • فرمانده انتظامی سیاهکل فرمانده انتظامی آستانه اشرفیه شد

  • تقدیر از عضو خردسال کتابخانه امام علی دیلمان

  • حکم دادگاه برای توهین زینب موسوی به فردوسی صادر شد

  • قانون جدید در معاملات مسکن؛ پرداخت وجه قبل از ثبت رسمی قرارداد ممنوع!

  • طرح مسئله کاهش تراز آب دریای کاسپین در دستور کار اجلاس استانداران کشورهای ساحلی

  • آغاز استعفای داوطلبان انتخابات شوراهای روستا از شنبه + جزئیات

  • نماز جماعت دختران مدرسه سبز سما به امامت امام جمعه سیاهکل

  • حرکت دوباره اتوبوس‌ها از سیاهکل به تهران؛ سرویس برگشت از تهران نیز راه افتاد

  • پویا طالبی نماینده گیلان در کارگروه ملی مشاوران املاک کشور شد

  • موجودی اعتبار کالابرگ با سرشماره V.Refah برای سرپرستان خانوار پیامک می‌شود

  • چالش ‌جاده در شمال/ چرا به فکر زیرساخت‌های گیلان نیستید؟

  • حکومت بشار اسد سقوط کرد / آمادگی نخست وزیر سوریه برای واگذاری قدرت

  • اولین شهرآورد فوتبال سیاهکل پس از ۳۶ سال برگزار می شود

  • تصاویری از بارش برف آخرین روزهای پاییز درسیاهکل

  • ۴۰۸۸ واحد صنفی در گیلان پلمپ شدند

  • تنور کم فروشی و گران فروشی نان داغ است

  • افتتاح بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ مرکز مدرن در حوزه تشخیص و درمان سرطان

یادداشت ها
اباذر کریمی پنابندانی

هوش مصنوعی و سیاهکل؛ فرصتی تازه برای شهری سبز و هوشمند

معین رمضانی

بررسی موانع و چالش های موجود بر سر راه شوراهای اسلامی و راهکارهای رفع آن

    • مقام معظم رهبری
    • گیلان
    • سیاسی
    • تبلیغات در سایت
    • نماز جمعه
    • سیاهکل
    • ورزشی
    • مذهبی
    • دیلمان
    • اجتماعی
    • تودیع و معارفه
    • روستاها
    • حوادث
    • معرفی کتاب
    • انتخابات
    • مناطق دیدنی
روز
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه
سال
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
۱۴۰۴
Developed By

کلیه حقوق برای پایگاه خبری درسیاهکل محفوظ است. استفاده از مطالب این پایگاه خبری با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright© www.DarSiahkal.ir 2016 - All rights reserved

↑