• صفحه اصلی
  • تبلیغات در سایت
  • گیلان
  • سیاهکل
  • دیلمان
  • روستاها
  • ورزشی
  • سیاسی
  • چندرسانه ای
  • مسیر گردشگری دیلمان
  • درباره ما
    • صفحه اصلی
    • تبلیغات در سایت
    • گیلان
    • سیاهکل
    • دیلمان
    • روستاها
    • ورزشی
    • سیاسی
    • چندرسانه ای
    • مسیر گردشگری دیلمان
    • درباره ما
  • صفحه اصلی
  • تبلیغات در سایت
  • گیلان
  • سیاهکل
  • دیلمان
  • روستاها
  • ورزشی
  • سیاسی
  • چندرسانه ای
  • مسیر گردشگری دیلمان
  • درباره ما
جمعه ۶ خرداد ۰۱ - ساعت ۰۷:۱۱:۴۵
تاریخ انتشار خبر: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳
ساعت انتشار خبر: 11:50 ب.ظ

سهم برنج کاران در اقتصاد مقاومتی

پایگاه خبری درسیاهکل (DarSiahkal.ir)

به قلم: حسن کربلایی

آیا نمی شود نمایندگان استانهای گیلان و مازندران و بخشی از گلستان دور هم بنشینند و برای برنج تصمیماتی بگیرند. اغلب رأی دهندگان ایشان کشاورز هستند، دغدغه های اصلی مردم روستاها کشاورزی است و اغلب مدیران این استانها روستایی و بچه های روستا هستند.

درسیاهکل/حسن کربلایی: امروزه برنج غذای اغلب خانواده ها شده است. ماده ای بسیار مقوی و غذایی مناسب علی الخصوص برای بچه ها. اینجانب در این مختصر در پی آنم تا سهم برنج را در اقتصاد مقاومتی مورد نقد و بررسی قرار دهم و مسئولان و دست اندرکاران را به بررسی بیشتر دعوت کنم. نیک میدانیم تمامی امید روستانشینان با عنایت خداوند متعال به همین زمین سبز برنج و برداشت محصول آن است.

– زمین لازمه کار همه کشاورزان است که در گیلان سهم کشاورزان از زمین بسیار اندک است. کشاورزان قطعه زمینهایی 500متری، 1000متری، 2000متری و 3000متری و بعضاً یک هکتاری در اختیار دارند. در حالی که زمین های زیر کشت گندم و جو، ذرت و پسته و غیرو در دیگر استانها همواره بالاتر از هکتار و در اندازه های 20 ،30 ،  100 و 200 هکتاری به بالا می باشد.

– آب نیاز اصلی کشاورزان گیلانی از ابتدای کار تا چند روز مانده به برداشت است. یعنی زمانی که بایستی خزانه (محل کاشت جوی برنج زیر پلاستیک) بگیرند آب کافی نیاز دارند تا وقتی که زمین را شخم می زنند و مرزها را تنظیم میکنند و بستر را برای نشاء جوهای سبز شده آماده می کنند، متأسفانه این آب بعضاً دیر می رسد و برخی زمینها و مزارع با تأخیر کشت میشود و یا خزانه ها گاهی به دلیل بی آبی و بعضاً به خاطر سرما از بین رفته و کشاورزان می بایستی به صورت مجدد اقدام به خزانه گیری کنند.

– شخم زمین همواره هزینه بر است. در گذشته با گاو و اکنون بوسیله تیلر(موتور کوچکی که دارای پره هایی  در طرفین است) و یا بعضاً تراکتور، زمین را هموار می کنند. این زمین بایستی از حالت سفت به شکل ماست سفت شده درآید تا زنان گیلانی بتوانند ریشه های برنج را در آن فرو کنند. این بخش از کار معمولاً هزینه بر است و بسیاری از کشاورزان از این امکانات موتوری برخوردار نیستند و بایستی لزوماً اقدام به اجاره آن کنند.

– نشاء برنج، کاری است تخصصی که در گیلان توسط زنان و در مازندران توسط مردان و زنان انجام می گیرد. این روزها کارگران نشاءگر تا شصت هزار تومان بابت هر روز دستمزد می گیرند و دارندگان زمین حتی اگر خودشان هم کار کنند، نا چارند ظرف یکی دو روز کار را تمام کرده و تمامی جوهایی که قبلاً خزانه گیری کرده اند را از مجموع جدا کرده و تک تک با فاصله ای معقول و به شکلی ماهرانه در زمین آماده فرو کنند. پذیرایی از کارگران شامل صبحانه، ناهار و عصرانه حتماً هزینه بر است و صاحبان زمین مجبورند اقدام به آماده سازی آن برای کارگران نمایند.

– مراقبت – از این پس این کشاورز است که همچون مادری مهربان  از این زمین تازه نشاءشده بایستی مراقبت کند. خطر هایی هم زمین او را تهدید می کند و موجب  از بین رفتن زحماتش می شود. در ابتدا آب زیاد  و یا آب کم، حرکت حیوانات مثل اردکها و لاک پشتها و ورود گاو و قاطر در زمین و حیوانی بنام آب دزدک که مرز ها را سوراخ می کند و منجر به خالی شدن قطعه زمینی از آب و یا خفگی گیاه از آب زیاد میشود.

– وجین– اصطلاحاً به حذف علفهای هرز می گویند که معمولاً دو مرتبه اینکار باید صورت گیرد.

– کود دهی– وقتی نشاء از قوام لازم برخوردار شد می بایستی برای رشد و نمو این گیاه از کود استفاده شود. این کودها فعلاً شیمیایی است و در گذشته از کودهای حیوانی استفاده می شد. خرید و حمل کودهای شیمیایی با هزینه های بسیار بالا از بازار یکی از دغدغه های همیشگی کشاورزان است.

– سم که می بایستی کشاورزان هر منطقه با هماهنگی یکدیگر اقدام به این سمپاشی کنند تا کرم ها و پروانه های موزی محصولات آنان را از درون تهی نکنند.

– وبالأخره این نگهبانی و مراقبت طی چهار ماه با سختی هایی همراه است. یعضی زمینهایی که به جنگل و کوه نزدیک است پس از خوشه دار شدن محصول، مورد هجوم گراز ها قرار می گیرد و برنجی که با زحمت به دست آمده است توسط این حیوان وحشی از بین می رود. –

–آب و هوا– وقتی خوشه های برنج آماده شد، این کشاورز است که همواره از خدا میخواهد تا ابر های آسمان اقدام به باریدن نکنند تا او بتواند برنجها را بریده و خشک کرده از زمین خارج کند، در صورتی که در این زمان باران ببارد، محصول برنج به زیر آب و گل می رود و دروی آن کاری سخت شده و برنجها نیز به زردی می گراید و معمولاً از قیمت پایین تری در بازار برخوردارند.

– درو– این محصول می بایستی با دست کشاورز و با همکاری و تعاون دیگران و یا کارگرانی که در اختیار میگیرد بریده شده و چند روز آفتاب بخورد و پس از خشک شدن به وسیله قاطر و اسب و یا وسائل دیگر به کارخانه برنج کوبی منتقل شود. البته اخیراً و به شکل بسیار اندک از کمباین هم استفاده می شود که دستمزد بالایی دارد.

این روند و این فرایند پنج ماهه معمولاً کشاورزان را پیر می کند با این فعالیتها، کشاورزان خدای را سپاس می گویند و کمی آسوده خاطر می شوند که برنج یکساله شان بدست آمد و اضافه آن بایستی به فروش برسد.

طی سالیان گذشته سیاستهای تنظیمی از سوی اداره بازرگانی به شکلی بوده که هنگام بدست آمدن محصول برنج، برنجهای خارجی نیز توزیع می شود، در حالی که زمان توزیع برنج خارجی می بایستی وقتی باشد که بازار با کمبود عرضه داخلی مواجه است.

و اکنون این سوال بزرگ ایجاد می شود که به راستی این کشاورز زحمت کش چه سودی از اینهمه زحمت برده و چه خیری نصیبش می شود؟ و چرا این محصول مثل گندم از قیمت مناسبی برخوردار نمی شود؟

لازم است یاد آوری شود قبل از پیاده شدن یارانه ها، کسانی برنجهای کشاورزان را پیش خرید می کردند و معمولاً وقتی کشاورز از زمین بیرون می آمد نه پولی داشت و نه برنج. ولی اکنون که یارانه ها کمک هزینه های زندگی آنان شده، برنجها را با فرصت بیشتر و بدون عجله و بتدریج وارد بازار می کنند.

و خلاصه اینکه آنقدر مشکلات برنجکار بالاست که کشاورزان بلافاصله پس از جوانی پیر می شوند و در سن 50 سالگی با انواع و اقسام بیماریها روبرو می گردند و خانمهای روستایی نیز از جوانی پیر شده و کمر خمیده و رماتیسم و انواع دردهای عضلانی ناشی از کار در آب و زحمت های فراوان، آنان را از چهل سالگی به بعد گرفتار میکند.

چند نکته قابل بررسی

1- همه محصولات حد اقل هر ساله 20% به قیمت آن افزوده می شود، چرا فقط برنج حد اقل در چند ساله اخیر دارای قیمتی ثابت یعنی بین 6 تا 7 هزار تومان در هر کیلوست؟

2- چرا برنجی که با این زحمت بدست می آید بایستی عده ای سود جو سود اصلی آن را ببرند و با افزایش قیمت نا معقول در خارج از استانهای شمالی با قیمتهای بالا  و گاهی تا 2 برابر قیمت به فروش برسد؟

3- آیا امکان ندارد بخشی از مبالغ رها شده از محل فروش برق، آب، گاز و بنزین یا اصطلاحاً مبالغی که از محل انصرافیهای از دریافت یارانه بدست می آید، اکنون به تولید گران برنج اختصاص یابد؟

4- آیا نمی شود در زمینه آب، کود، سم، بیمه و اقلامی دیگر کشاورزان گیلانی اینقدر بدهکار نشوند و به تعبیر دیگر هزینه های تولید را کاهش دهیم؟

آیا نمی شود کارشناسان کشاورزی ما از تهران تا استانها و شهرستانها کمی از اتاقها و پشت میزها بیرون بیایند و در این فصل که کشاورزان محتاج راهنمایی آنهایند، با بر پایی پایگاهها صلواتی آموزش و حفاظت و مراقبت، به یاری روستاییان در دل  روستاها و دهستانها رفته و چند روز با کشاورزان باشند و سختی های کار را ببینند و آنان را هدایت کنند تا حد اقل  محصولات آنان از کمیت و کیفیت بیشتری بر خوردار باشد (یعنی از همان میزان زحمت و زمین از محصول بیشتری برخوردار باشند؟)

آیا  نمی شود نمایندگان  استانهای گیلان و مازندران و بخشی از گلستان دور هم  بنشینند و برای برنج تصمیماتی بگیرند. اغلب رأی دهندگان ایشان کشاورز هستند، دغدغه های اصلی مردم روستاها کشاورزی است و اغلب مدیران این استانها روستایی و بچه های روستا هستند.

آقای نوبخت هم 4 دوره نماینده رشت بوده و اکنون معاون رییس جمهور است. درد کشاورزان را می داند. چرا ایشان، استاندار، رییس سازمان جهاد کشاورزی و دستگاه های استانی ذی مدخل در امور روستا ها دست به یک اقدام اساسی نمیزنند تا برنج هم مثل چای نفسی بکشد و کشاورزان مظلوم این تولید مهم کمی خوشحال شوند.

آنچه نوشتم بایستی دغدغه همه کسانی باشد که در مصادر امور کشور و این استان قرار دارند. نمایندگان مجلس،استاندار، فرمانداران وهمه سازمانها بایستی تمام همت خود را صرف کنند تا بابت هر موضوعی  خصوصاً اینگونه اقلام و این محصول راه حل های جامع بیابند و با مقاوم سازی زیر بنای این محصول مهم در گیلان در راستای اقتصاد مقاومتی  گام اساسی بردارند.

اگر برنج کاری برای کشاورزی استانهای شمالی و اخیراً اصفهان و دیگر استانها مقرون به صرفه باشد. هرگز نیاز به وارد کردن محصول خارجی نداریم.

-البته پیشنهادات دیگری نیز دارم که تقدیم خواهم نمود.

عضویت کانال تلگرام در سیاهکل

کلمات کلیدی :

اقتصاد مقاومتیبرنجحسن کربلاییسهم برنج کاران در اقتصاد مقاومتی
مطالب مرتبط

قیمت فعلی برنج کفاف زندگی کشاورزان را نمی‌دهد/ نابودی زمین‌های کشاورزی به جهت ساخت و سازهای غیرمجاز

واردات برنج و چای در فصل برداشت خیانت به مردم شمال کشور است/ تحقیقات در گیلان عملاً تعطیل است

نخستین برداشت برنج شهرستان سیاهکل در روستای چالشم + عکس

بیش از یک هزار تن برنج راتون درسیاهکل برداشت شد

افزایش ۱۰ درصدی محصول برنج در سیاهکل

افتتاح کارخانه شالی‌کوبی در روستای مالده+تصاویر

دیدگاه ها

۳ ديدگاه قبلا اظهار شده است

  1. امید گفت:
    2014-05-12 در 00:16

    آقای کربلایی ضمن تشکر از شما بفرمایید که در دوران 8ساله ی حکومت آقای محمود خان احمدی نژاد وآن همه مصوبات شهرستانی استانی و کشوری وارتباط و نزدیکی شما با ایشان نتوانستید مشکلات گیلان خصوصا در بخش کشاورزی را مرتفع نمایید . اگرموانعی بوده لطفا بیان نمایید تا مسولان کشور در برنامه های پیش روی خود آن موارد را مد نظر قرار دهند.

     
    پاسخ
  2. رضا فاضل گفت:
    2014-05-20 در 20:30

    آقای کربلایی بفرمایند تا الآن کجا بودند؟! آن وقت که مست قدرت بودند کشاورز و برنج کیلویی چند بود ؟ چطور شده است که به فکر بدبخت بیچاره ها افتاده اند؟ پس شما در این مدت چکار می کردید؟

     
    پاسخ
  3. naser گفت:
    2014-06-05 در 09:55

    تشکیل شرکت های زراعی با مدیریت مهندسین کشاورزی بومی (زراغت ،خاکشناسی ،اقتصاد کشاورزی ، آفات نباتی باغبانی و..)با مالکیت کشاورزان و مسطح نمودن ومیکانیزاسیون می توان در برنج خودکفا حتی صادر نمود مشروط به اینکه افرادی برای محصولات کشاورزی تصمیم گیری می کنند متخصص کشاورزی وروستا زاده باشند

     
    پاسخ


برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

* دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از تأیید توسط پایگاه خبری درسیاهکل منتشر می‌شود.
* پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نمی‌شود.
* پیام‌های به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط منتشر نمی‌شود.
* پذیرش پیام دلیل بر هم‌نظر بودن پایگاه خبری با نظر منتشر شده نیست.

اخبار برگزیده

فرصت ۳ ماهه دادستان سیاهکل به راهداری برای رفع نواقص محور سنگر به سیاهکل

با دستور دادستان سیاهکل؛

ممنوعیت تنظیم قرارداد «پیش فروش ساختمان» توسط مشاوران املاک سیاهکل

پس از دستور رئیس جمهور؛

همه مجوزهای صادر شده ساخت و ساز در مناطق جنگلی گیلان بازنگری می شود

آفرودسواری در طبیعت و اراضی ملی شهرستان سیاهکل ممنوع شد

عزیزی در گفتگو با درسیاهکل خبر داد:

اجازه تغییر جنسیت یک تراجنسیتی در سیاهکل صادر شد + تصویر حکم

«سید رضا حسینی» پس از ۱۶ سال از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاهکل رفت + تصاویر

با حکم وزیر صمت؛

یک سیاهکلی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان شد + حکم

قتل در سیاهکل با انگیزه مالی/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعت

مراسم تودیع و معارفه فرماندار سیاهکل برگزار شد + گزارش تصویری۲

پس از کش مکش های فراوان؛

«امین بابایی» فرماندار سیاهکل شد

  • پربازدید ترین
  • پربحث ترین
  • هفته
  • ماه
  • سال
  • انهدام باند حفاران آثار باستانی در دیلمان

  • شهرداری می بایست جلوی ویژه خواری ها را بگیرد/ برای تکمیل کمربندی عهد بستیم/ اقدام قضایی شهرداری برای عوارض چند میلیاردی خودرویی/ خادم، نوکر و سرباز مردم هستیم

  • کشف ۲ تن گندم قاچاق در سیاهکل

  • پروژه غیرقانونی خیابان شهدا سرانجام به حالت اولیه بازگشت/ آیا میزان حیف‌ومیل انجام‌شده اعلام شده است؟! + تصاویر

  • یک سیاهکلی جانشین سپاه رودسر شد

  • گزارش تصویری برپایی نماز عید سعید فطر در سیاهکل

  • پایان کار حفاران آثار باستانی در سیاهکل

  • تعیین مبلغ ورودی به کاروانسرای ۶۰۰ ساله سیاهکل برای گردشگران ایرانی و خارجی

  • کیفیت نان در سیاهکل بسیار پایین است/ حل معضل آرد و نان سیاهکل یکبار برای همیشه

  • انهدام باند حفاران آثار باستانی در دیلمان

  • کمپ ترک اعتیاد سیاهکل استانداردهای لازم را ندارد

  • قتل در سیاهکل با انگیزه مالی/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعت

  • کشته شدن ۴ نفر در تصادف اتوبان مرگ + تصاویر

  • افتتاح اولین هتل شهرستان سیاهکل در شهر دیلمان با سه ستاره + تصاویر

  • ارتقای کمربند مشکی دان ۸ توسط استاد تکواندو سیاهکلی

  • استعفای دسته جمعی کارکنان دادگستری سیاهکل

  • حکم شهردار سیاهکل از سوی استاندار گیلان صادر شد + تصویر حکم

  • «هادی نیرومند» دادستان سیاهکل شد

  • پمپ بنزین قدیمی سیاهکل مجدد شروع به کار می کند + تصاویر

  • هفته
  • ماه
  • سال
  • شهرداری می بایست جلوی ویژه خواری ها را بگیرد/ برای تکمیل کمربندی عهد بستیم/ اقدام قضایی شهرداری برای عوارض چند میلیاردی خودرویی/ خادم، نوکر و سرباز مردم هستیم

  • انهدام باند حفاران آثار باستانی در دیلمان

  • کشف ۲ تن گندم قاچاق در سیاهکل

  • کمپ ترک اعتیاد سیاهکل استانداردهای لازم را ندارد

  • یک سیاهکلی جانشین سپاه رودسر شد

  • کیفیت نان در سیاهکل بسیار پایین است/ حل معضل آرد و نان سیاهکل یکبار برای همیشه

  • مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس در سیاهکل برگزار شد + گزارش تصویری

  • تلف شدن ۳۰ گوسفند در دیلمان بر اثر برخورد کامیون

  • توقیف ۱۲۰ تن شن و ماسه غیرمجاز در سیاهکل

  • تعیین مبلغ ورودی به کاروانسرای ۶۰۰ ساله سیاهکل برای گردشگران ایرانی و خارجی

  • تأکید امام جمعه سیاهکل بر حل مشکلات مسکن مهر/ مردم را از سرگردانی و بلاتکلیفی نجات دهید

  • «سید دانش میرباقری» به عنوان مسئول ستاد مردمی رئیسی در سیاهکل معرفی شد

  • «مجتبی شیخ شعربافان» شهردار دیلمان شد

  • ترافیک سیاهکل یک راه حل ساده دارد

  • افرادی که معرفی کردم نه از بستگانم بودند و نه از آشنایان و دوستان/ این ها افرادی بودند از مردم عادی و جویای کار که به هیچ آقازاده ای وصل نبودند و هیچ یاری گری نداشتند

  • شهردار سابق دیلمان شهردار واجارگاه شد

  • اضافه شدن ۲ نفر به کاندیداهای نهایی شهرداری سیاهکل + اسامی

  • نشست نمایندگان شرق گیلان و قزوین در گیلارکش/ خروج دیلمان از بن بست با پروژه جاده ابریشم + تصاویر

  • این هفت کیلومتر …

یادداشت ها
مجید بی گناه میکال

گل های دیلمی (گل های زیبای درخت فندق)

مجید بی گناه میکال

پای درد دل رانندگان و کامیون داران کارخانه سیمان دیلمان

محمد امیری میکال

حقوق عامه از زوایایی دیگر

معین رمضانی

ضرورت جرم انگاری دستفروشی و سد معبر در معابر عمومی

    • مقام معظم رهبری
    • گیلان
    • سیاسی
    • تبلیغات در سایت
    • نماز جمعه
    • سیاهکل
    • ورزشی
    • مذهبی
    • دیلمان
    • اجتماعی
    • تودیع و معارفه
    • روستاها
    • حوادث
    • معرفی کتاب
    • انتخابات
    • مناطق دیدنی
روز
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه
فروردین
اردیبهشت
خرداد
تیر
مرداد
شهریور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
Developed By

کلیه حقوق برای پایگاه خبری درسیاهکل محفوظ است. استفاده از مطالب این پایگاه خبری با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright© www.DarSiahkal.ir 2016 - All rights reserved

↑